- Υπό κατάληψη το δημαρχείο από εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων
- ΤΟ ΒΗΜΑ: 22/3/2011
Φωτ.αρχείου: Κινητοποίηση εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (22/2/2011)«Δεν νομοθετώ εγώ» απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης στους συμβασιούχους, οι οποίοι από το βράδυ της Δευτέρας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην πλατεία Κοτζιά.
Παράλληλα, εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας πραγματοποιούν κατάληψη και στο αμαξοστάσιο του Δήμου, επί της Ιεράς Οδού, με αποτέλεσμα να επανέρχεται ο κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους.
Μιλώντας στο MEGA ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν ευθύνεται για το θέμα των συμβασιούχων και ότι ο δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει συμβάσεις που έχουν λήξει. Έστρεψε, μάλιστα, τα βέλη του κατά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκου, κατηγορώντας τον ότι «πρωτοστατεί στην όλη διαδικασία».
Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι ζητούν από τον κ. Καμίνη και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση και να ζητήσουν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους συμβασιούχους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και του ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, αλλά «ο δήμαρχος προτίμησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη».
Ο κ. Καμίνης, ωστόσο, από την πλευρά του, επιμένει ότι πρέπει «να επικρατήσει η λογική».
Ο δήμαρχος Αθηναίων, όπως έλεγαν από το επιτελείο του, δεν έχει περιθώρια παρέμβασης στο θέμα των συμβασιούχων, μιας και δεσμεύεται από τη νομοθεσία, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει ανανέωση συμβάσεων και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Ο κ. Καμίνης θα έβλεπε θετικά μια ρύθμιση που θα μοριοδοτούσε την εργασιακή εμπειρία.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γ.Καμίνη και των συμβασιούχων φούντωσε για τα καλά. Για αδιαλλαξία κατηγορούν τον δήμαρχο Αθηναίων τα σωματεία του Δήμου, καταγγέλλοντας την «εμμονή του να συζητήσει το θέμα της "πρόσληψης 900 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου -8 μήνες"» στο δημοτικό συμβούλιο και την άρνησή του να επιτρέψει την είσοδο στους εργαζόμενους.
Ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε πυρά, με αφορμή την «αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου» και κατηγόρησε τους συμβασιούχους που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους ότι διαμόρφωσαν «συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού».
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι η ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου «μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου». Τους εγκαλεί επίσης γιατί όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση «συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».
Με δήλωσή του καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο όλες τις ενέργειες που εμποδίζουν τη λειτουργία των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου μας».
Μιλώντας στον Βήμα 995 το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων δήλωσε: «Κινδυνεύουν να απολυθούν 2.500 υπάλληλοι, λόγω Μνημονίου». Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στο να απολυθούν οι εργαζόμενοι και να προσληφθούν άλλοι, χωρίς να δοθεί προτεραιότητα στους συναδέλφους που δουλεύουν ήδη για 8 χρόνια.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συμβασιούχων εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση (παράταξη του ΚΚΕ), η Ανοιχτή Πόλη (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι στηρίζουν την απόφασή τους για κατάληψη του Δημαρχείου μετά την επιμονή της δημοτικής αρχής να μην αποσύρει την προκήρυξη νέων θέσεων συμβασιούχων τη στιγμή που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ Π. Κωνσταντίνου.
Αίτημα όλων των εργαζόμενων του Δήμου Αθηναίων, όπως σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία του Δήμου, είναι η απόσυρση του θέματος της πρόσληψης νέων συμβασιούχων , η παραμονή των υπαρχόντων συμβασιούχων στην εργασία, η παρέμβαση στην κυβέρνηση για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει την τακτοποίηση των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων.
«Εάν δεν υπάρξει διευθέτηση του θέματος πρέπει να θεωρείται βέβαιο η ακόμη δυναμικότερη παρέμβαση όλων των εργαζομένων διότι ουδείς έχει το δικαίωμα να πετάει στο δρόμο ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στο Δήμο για οκτώ ή εννέα συνεχόμενα χρόνια», είχαν επισημάνει σε ανακοίνωσή τους.
Κάποτε η Αθήνα ήταν η πόλη μας. Αραγε εξακολουθεί να είναι ή έχει γίνει ένα παζάρι ποικίλων εθνοτήτων και θρησκευτικών δογμάτων που προσπαθούν να μας επιβληθούν με την επίκληση ανθρωπίνων και άλλων δικαιωμάτων που προστατεύονται από τον ΟΗΕ, την ΕΕ και από τον... Αλλάχ;;;
Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Γ. Καμίνης προς συμβασιούχους: «Δεν νομοθετώ εγώ»
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου