Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά «σαφάρι» κατά του παράνομου πάρκινγκ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011  
 
«Το παρκάρισμα στις θέσεις αυτές δεν είναι διαρκές ή... αιώνιο», λένε εργαζόμενοι στο Δήμο (φωτ. αρχείου) 
«Μηδενική ανοχή» στο παράνομο παρκάρισμα είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Αθηναίων με σύνθημα «απελευθέρωση δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων από την παράνομη κατάληψη και χρήση τους».

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά σαφάρι για παράνομα σταθμευμένα οχήματα, καθώς η νέα δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να κάνει σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε αφορά πρόστιμα είτε ακόμα και αφαίρεση πινακίδων. Ηδη εδώ και ένα τετραήμερο, η Δημοτική Αστυνομία αφήνει πάνω σε παρμπρίζ οχημάτων ειδοποιητήρια με τα οποία ενημερώνει τους παραβάτες για τις επιπτώσεις από την καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τη στάθμευση και προειδοποιεί για την εφαρμογή όσων ορίζονται για σχετικές παραβάσεις.

Σε συνεργασία που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αν. Αβραντίνης έθεσε ως προτεραιότητα να αποκτήσει ανάσα ο πεζός, αλλά και κανόνες λειτουργίας η πόλη της Αθήνας. Ετσι, έχει δοθεί εντολή να δραστηριοποιηθεί έντονα η δημοτική αστυνομία στην κατεύθυνση αυτή. Οπως έλεγαν από το επιτελείο Καμίνη, μπαίνει τέλος τόσο στην προεκλογική «χαλαρότητα» όσο και στην χριστουγεννιάτικη «ραστώνη» και από Δευτέρα θα επιχειρηθεί με όλους τους τρόπους να γίνει κατανοητό ότι σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί η κατάσταση με το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο ή στα σημεία πρόσβασης για αναπήρους, σε πεζοδόμους ή και κοντά στους σηματοδότες.

Επίσης, θα υπάρξει εντατικοποίηση ενημέρωσης αλλά και, χωρίς φειδώ, επιβολή προστίμων, για παραβάσεις στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Το παρκάρισμα στις θέσεις αυτές δεν είναι διαρκές ή... αιώνιο, έλεγαν χαρακτηριστικά από το Δήμο, αλλά επιτρέπεται για ορισμένες ώρες, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του Κέντρου που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους... Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στη δέσμευση Καμίνη για μέτρα τα οποία ύστερα πό ένα εξάμηνο στο τιμόνι του δήμου θα δώσουν μια πρώτη εικόνα αλλαγής στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας, με στόχο την επιστροφή των Αθηναίων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης και σε μια Αθήνα που να σέβεται τον κάτοικο αλλά και τον επισκέπτη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου