Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Παρασκευή στην Αθήνα» με εκπτώσεις, δρώμενα και περιπάτους


Από σήμερα και κάθε Παρασκευή έως την 6η Απριλίου, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «Παρασκευή στην Αθήνα». Το κέντρο της πρωτεύουσας φωταγωγείται. Η ατμόσφαιρα θα είναι φεστιβαλική. Δεκάδες καταστήματα, όλων των ειδών, προσφέρουν μοναδικές τιμές και δώρα στους καταναλωτές, θέατρα μειώνουν τις τιμές των εισιτηρίων. Περίπατοι, ξεναγήσεις, μουσική και χορός για τους πολίτες και τους επισκέπτες, σε μία προσπάθεια να ξαναζωντανέψει το κέντρο της πόλης, λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου.
«Να κερδίσουμε ξανά την πόλη μας», «φωνάζουν» ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, o δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΑΧΑ, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, η οποία συντονίζεται από το ραδιόφωνο του ΣKAΪ, με την υποστήριξη της ATHENS VOICE και χορηγό επικοινωνίας το viva.gr.
«Μετά τις καταστροφές του Φεβρουαρίου, συνειδητοποιήσαμε ότι τα κεντρικότερα σημεία της πόλης είχαν νεκρώσει. Δεν αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία για να αυξήσουμε τον τζίρο των καταστημάτων. Αυτός είναι μακροπρόθεσμος στόχος. Αυτό που θέλουμε είναι να βάλουμε ένα θετικό πρόσημο στην ψυχολογία του κόσμου» δηλώνει στο ΑΜΠΕ, ο Σωτήρης Αντωνίου, διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και συμπληρώνει: «Στόχος είναι να φωταγωγηθεί και να αρχίσει να «ξαναπερπατιέται» η πόλη, αφού όπου συμβαίνει αυτό, η παραβατικότητα μειώνεται. Γι' αυτό και ξεκινάμε τις εκδηλώσεις από την πλατεία Ομονοίας».
Δεν παραλείπει, ωστόσο, να τονίσει ότι χρειάζονται συλλογικά και ολοκληρωμένα μέτρα από την πολιτεία για την εξάλειψη του φαινομένου: «Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να λειτουργήσει και να ζωντανέψει η πόλη και όλοι μαζί να διώξουμε την εγκληματικότητα, γιατί όταν είναι ζωντανή η πόλη, η εγκληματικότητα «φεύγει"», είπε, ενώ έκανε επίσης γνωστό ότι στόχος του Εμπορικού συλλόγου είναι να επεκταθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη τη λειτουργία της πόλης, έτσι ώστε «να λειτουργήσει ως μία μεγάλη, σύγχρονη αγορά, που προσφέρει ολοκληρωμένες, ποιοτικές και αξιόλογες παροχές στους επισκέπτες της».
Στο σχέδιο «Παρασκευή στην Αθήνα», οι φορείς που συμμετέχουν πληθαίνουν ώρα με την ώρα. Οι διοργανωτές καλούν οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει, να ενημερωθεί, να βοηθήσει ή να προτείνει κάποια ιδέα, να επικοινωνήσει μέσω του www.athensfridays.gr.
Για σήμερα, οι εκπτώσεις και τα δώρα, σε δεκάδες καταστήματα έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 9 το πρωί και θα συνεχιστούν έως το βράδυ, ενώ δεκάδες θέατρα προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές στους θεατές.
Στις 5 το απόγευμα, η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα παρελάσει στην οδό Ερμού ως την Καπνικαρέα, όπου θα ολοκληρώσει με συναυλία, ενώ παράλληλα μικροί και μεγάλοι θα θαυμάσουν ξυλοπόδαρους και ακροβατικά.
Αμέσως μετά, θα γίνει συνάντηση για ιστορικό περίπατο και ξενάγηση στην πλατεία Ομονοίας, με τη διαδρομή, Πλατεία Ομονοίας- Αθηνάς- Μοναστηράκι, υπό την εποπτεία του Συλλόγου Διπλωματούχων Ξεναγών.
Στις 19:30, η Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων διοργανώνει μαθήματα χορού στη πλατεία Κοραή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου