Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τι να µοιράσω από σένα Αθήνα;

  • [AΝΑΛΩΣΙΜΑ]
  • Της Αννας Δαµιανίδη, ΤΑ ΝΕΑ: 20 Δεκεμβρίου 2010
Οι έλληνες δηµοσιογράφοι απεργούσαν, αλλά το BBC έκανε πολύ καλή δουλειά. Υπήρχε διαρκής ενηµέρωση, µαζί και η περηφάνια ότι ασχολούνται µαζί µας ξανά τα διεθνή κανάλια και οι εφηµερίδες. Οι δρόµοι, οι πλατείες της Αθήνας στα πλάνα. Κάπου ξεχωρίζει ένας εορταστικός ψευτοπολυέλαιος. Αντε να βρεις το κουράγιο να στολίσεις το σπίτι σου. Αντε να ξεκινήσεις τα προεόρτια των Χριστουγέννων. Πώς θα γιορτάσεις πόλη µου; Κάτω από τον εορταστικό ψεύτικο πολυέλαιο πετάνε οι µολότοφ σαν πύρινα φίδια. ∆εν είναι εορταστικά εφέ ωστόσο. Ενα τουίτερ στέλνει την εικόνα του πρώην υπουργού Κώστα Χατζηδάκη µέσα στα αίµατα. Περνούσε τον δρόµο και τον ξυλοκόπησαν διαδηλωτές. Από κάτω τα σχόλια είναι χαιρέκακα και επιδοκιµαστικά. Ενας σοβαρός πολιτικός είναι καλύτερο θύµα από κάποιον που το παίζει µάγκας, δεν είναι τυχαίο ποιον ξυλοκόπησαν.

Τι πόλη να σας µοιράσω παιδιά µου; Σε ποιον δρόµο να πάω βόλτα να ξεχαστώ; Σε µια πόρτα µέσα µπαίνουν τα ΜΑΤ, δεν ξεχωρίζωπού είναι. Από έξω ρίχνουν µολότοφ, µε πάθος, µε µανία. Μολότοφ σε κλειστό χώρο, όπως στη Μαρφίν.

Εχουµε τινάξει στον αέρα τουςφραγµούς, ό,τι έχει εφεύρει ο πολιτισµός για να σταµατάει τις αιµοβόρικες και κανιβαλικές διαθέσεις των δίποδων απτέρων που είµαστε. Αφήσαµε να εξευτελιστούν οι ωραίες αυτές επινοήσεις, δεν θέλαµε ούτε κανόνες, ούτε ευγένειες, ούτε καταπίεση, ούτε για τα παιδιά µας, ούτε για τα αυτοκίνητά µας, ούτε για τίποτε. Θαυµάσαµε κιόλας µια και δυο και τρεις φορές την καταστροφή τους. Το θεωρούµε και επανάσταση επιπλέον. Οχι, το πρώτο πληθυντικό δεν ισχύει. Εχουν τινάξει τους φραγµούς από µέσα τους πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω µας, άλλοι λεκτικά, άλλοι µε πράξεις βίας. Κάτι πρέπει να κάνουµε για να αναδειχθεί ξανά η χρησιµότητά τους. Εκστρατεία αποκατάστασης ορίων, επειγόντως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου