Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Πέφτουν στο καμίνι του κέντρου

  • ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ευρύτατο κυβερνητικό σχήμα ανέλαβε για άλλη μια φορά τη «σωτηρία» του πολύπαθου ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Την ομάδα θα συντονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και θα συμμετέχουν σε αυτήν οκτώ υπουργοί και τρεις υφυπουργοί, ενώ κυρίαρχο ρόλο θα έχει και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Στόχος να αναζητηθούν εκείνες οι λύσεις που θα ξαναδώσουν ζωή στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας σε χρόνο ρεκόρ, καθώς μέχρι και το τέλος Μαρτίου το πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να έχει καταλήξει σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων που θα δώσουν την πρώτη δέσμη μέτρων για να αναμόρφωση και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.
Στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος στη συνέχεια, μιλώντας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο ιστορικό κέντρο, δήλωσε ότι «πλέον είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά γιατί το αφήσαμε για πολλά χρόνια».
Κατά τη συνεδρίαση, που ξεπέρασε σε διάρκεια τις τρεις ώρες, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν από κοινού κατοίκους και επισκέπτες του ιστορικού κέντρου, όπως ασφάλεια πολιτών, παραεμπόριο, πορνεία, λειτουργία ΟΚΑΝΑ και παρουσία τοξικομανών στο κέντρο της πόλης, εγκαταλελειμμένα κτίρια, υποβάθμιση περιοχών και προτάσεις για την αναβάθμιση και ανάπλασή τους.
Απόφαση της Επιτροπής ήταν να δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και μετά την πραγματοποίηση των πρώτων συσκέψεων να έχει μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
Οι υπουργοί που συμμετείχαν ήταν οι: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Τίνα Μπιρμπίλη, Αννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Παπουτσής, Παύλος Γερουλάνος και οι υφυπουργοί: Νίκος Σηφουνάκης, Σπύρος Βούγιας και Αννα Νταλάρα. [ΕΛ. ΔΕΛ., Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου