Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εφικτή η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου έως το 2014

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ημερίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος
Έως το 2014 είναι εφικτό να υλοποιηθεί η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ημερίδας που διοργάνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 180 εκατ. ευρώ.
 
Η ομάδα των μελετητών, υπό τον καθηγητή του ΕΜΠ, Πάνο Τουρνικιώτη, έχει ολοκληρώσει το σύνολο τις μελέτες για τις επιπτώσεις του έργου και βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών και την Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, που θα αναλάβει την προκήρυξη του διεθνή διαγωνισμού. 

Την υλοποίηση θα αναλάβει ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ. 

Τα σχέδια για την πεζοδρόμηση προβλέπουν τη δημιουργία μίας γραμμικής "πλατείας", που θα ξεκινά στο Σύνταγμα και θα φτάνει στην Ομόνοια και θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη. Η κίνηση των οχημάτων από τη Συγγρού θα εκτρέπεται προς βορρά μέσα από τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ και η λεωφ. Πειραιώς θα σταματά στην πλατεία Ομονοίας. 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και πιλοτική έρευνα για την αναβάθμιση της περιοχής του Γερανίου και τα σχέδια για την ανασυγκρότηση των περιοχών από την πλατεία Βάθη έως τα Άνω και Κάτω Πατήσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου