Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οι συμβασιούχοι έχουν εν μέρει δίκιο, αναγνωρίζει ο Γιώργος Καμίνης

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ. Καμίνη με τον Πρόεδρο
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του κ. Καμίνη με τον Πρόεδρο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγινε δεκτός ο δήμαρχος Αθηναίων και στη συζήτηση -όπως ήταν αναμενόμενο- κυριάρχησε το θέμα των συμβασιούχων.

Ο κ. Καμίνης αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν εν μέρει δίκιο, ωστόσο, εξέφρασε τις ενστάσεις του για την κατάληψη.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω μια συμπεριφορά, η οποία πλήττει και τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς το δημαρχιακό μέγαρο είναι και η έδρα του δημοτικού συμβουλίου» εξήγησε.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι προσπαθεί να βρει λύσεις για τους εργαζόμενους, λέγοντας: «να δούμε τι θα κάνουμε, έχουν και αυτοί εν μέρει δίκιο, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και την πόλη, να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της. Δεν είμαστε τώρα για καταλήψεις και για τέτοιου είδους ενέργειες.»

Ο κ. Καμίνης έκανε ακόμη λόγο για ένα δήμο σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με διοικητικό σύστημα αποστεωμένο.

Τόνισε ότι επιθυμεί τη δημιουργία ενός Δήμου, ικανού να συμπαρασταθεί στους πολίτες, οι οποίοι, συμπλήρωσε ότι «βιώνουν μία πάρα πολύ βαθιά κρίση, όχι μόνο στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, αλλά και τις γειτονιές της Πατησίων».

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η γενιά του διατρέχει τον κίνδυνο να είναι η πρώτη μεταπολεμική γενιά, η οποία παραδίδει την πατρίδα με περισσότερα προβλήματα από ό,τι την παρέλαβε και συνέχισε:

«Για αυτό θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να εμφυσήσουμε αισιοδοξία στα παιδιά, τα οποία έχουν ενθουσιασμό, έχουν δημιουργικότητα και πρέπει να τα βοηθήσουμε να πετάξουν με τα δικά τους φτερά και να παραδώσουμε τελικά και εμείς -μπορούμε να το κάνουμε- καλύτερη την πατρίδα μας από ό,τι την παραλάβαμε.»

«Είναι υποχρέωσή μας» συμφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου