Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σε αδιέξοδο η συνάντηση Καμίνη - συμβασιούχων

  • Άκαρπη απέβη η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, με εκπροσώπους των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων, που έχουν καταλάβει το δημαρχείο της Αθήνας και το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων στην Ιερά Οδό.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην  πρόσληψη 570 νέων συμβασιούχων, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, την ώρα μάλιστα που εκκρεμούν σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε να αποσύρει το θέμα πρόσληψης νέων συμβασιούχων από τη διάταξη του συμβουλίου και να λήξει η κατάληψη σε δήμο και αμαξοστάσιο αλλά η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή.
Το συντονιστικό όργανο των σωματείων των εργαζομένων στον δήμο, πρόκειται να συνεδριάσει στις 14.30, προκειμένου να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία της διαμαρτυρίας.
Εν τω μεταξύ η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, ενώ τα σωματεία των εργαζομένων στο δήμο προγραμματίζουν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς τον τελευταίο λόγο στις όποιες αποφάσεις έχει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή τους συνέλευση τα σωματεία αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στις 11:30 σήμερα στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.
Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι από τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου έχουν εισπράξει την άρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών στο αίτημα για ρύθμιση με την οποία θα πριμοδοτούνται έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου