Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γ. Καμίνης: Δεν θα προκήρυσσα νέες θέσεις εργασίας

Τον προγραμματισμό των δημοτικών αρχών σχετικά με το προσωπικό του δήμου ώστε «να μείνει η πόλη καθαρή» αφορούσε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργος Καμίνη. Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Γ. Καμίνης υποστήριξε ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας.
 

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβληθεί η χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι δεν γίνεται δημοτικό συμβούλιο με τον πιστόλι στον κρόταφο, σε συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού.

Χαρακτήρισε αίσχος το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων στον δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Πρόσθεσε ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει και ότι παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές διαταγές, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν απολύει κανέναν.
Όσον αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ανέφερε ότι ο νόμος δίνει κάποια μόρια σε όσους έχουν προϋπηρεσία αλλά μοριοδοτεί και τους ανέργους. Τόνισε ότι είναι πολιτικά δίπλα στους εργαζομένους σχετικά με την αύξηση των μορίων για την πρόσληψή τους, ενώ πρόσθεσε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου